BEWOGEN WOERDE - afstudeerfilm Academie Minerva
Op het vlakke, grijze land woont een jongeman genaamd Dwon. Zijn huis lijdt onder de aardbevingsschade en zijn enige huisgenoot, een enorme spierbundel, zorgt dat het niet instort door het plafond omhoog te houden. Op een dag krijgen de twee bezoek van een ambtenaar en zijn meetsysteem die de boel eventjes komen inspecteren. Het meetsysteem - een robotje dat een beetje op een woerd (mannentjeseend) lijkt - begint het huis te scannen, waarmee het drama pas echt begint.

In Bewogen Woerde wordt het verhaal verteld van een bewoner van een Gronings aardbevingshuis en zijn confrontatie met de autoriteit. De realiteit rondom de aardbevingsproblematiek zit vol absurditeiten, die de inspiratie vormden voor de film. Om de juiste toon te vinden voor een verhaal over zo een gevoelig thema, is de film vormgegeven met twee verschillende animatie technieken:  onheilspellende zwart-wit beelden die langzaam maar dreigend lijken te bewegen & rood-blauwe riso beelden die zich rusteloos voortbewegen.

Cine.nl over Bewogen Woerde:
“ [...] bewust knullig en vervreemdend, in grijstinten en met rudimentaire computeranimatie in geometrische vormen. En net als je denkt dat je de beeldtaal en vertelling wel doorhebt, verandert de film van stijl: rood-blauwe riso–animatie, hoekiger en ritmischer én nog abstracter qua vorm en vertelling. Bewogen Woerde is waanzinnig, in alle betekenissen van dat woord.”